
המצרכים (4 מנות):לרוטב הפסטו
לפסטה
לשברי גבינת העיזים
מרכיבים נוספים
אופן ההכנה:אופן הכנת רוטב הפסטו: 1מערבלים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים והמלח עם 2 כפות שמן זית. מזליפים פנימה, תוך כדי הערבול, שמן זית באיטיות עד שזה הופך לתערובת חלקה. 2מוסיפים למעבד המזון את הפרמזן ומפעילים בפולסים כמה פעמים עד שהכל מתערבב יחדיו. אופן הכנת הפסטה: 1מכניסים שני סלקים חתוכים לרבעים ועטופים בנייר אפייה לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות למשך 40 דקות (עד שהסלקים רכים למגע). 2מקלפים את הסלקים וטוחנים במעבד מזון עם 2 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ודייסתי ומניחים בצד להתקרר. 3מערבלים במעבד מזון את כל מרכיבי הפסטה, כולל מחית הסלקים עד שהכל מתערבב והופך לבצק. 4מעבירים את הבצק למשטח נקי ומתחילים ללוש עד שהופך לחלק. 5מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד למשך חצי שעה. 6מחלקים את הבצק ל- 4 חתיכות ומתחילים לרדד את החתיכה הראשונה. 7מעבירים את הבצק במכונת פסטה ביתית (מתחילים במספר הכי נמוך וממשיכים עד למספר 7 במכונה). 8לוקחים את דף הפסטה שנוצר וחותכים בצורות של משולשים ארוכים בעזרת סכין חדה. 9מפזרים קמח מעל הפסטה (על מנת למנוע מהפסטה להידבק) וחוזרים על הכנת הפסטה עם שאר הבצק הנותר. 10מכניסים את הפסטה לבישול בסיר עם מים רותחים וממולחים למשך כ-2 דקות ,מסננים ומעבירים לקערה ומפזרים קצת שמן זית (על מנת למנוע מהפסטה להידבק). אופן הכנת שברי גבינת העזים: 1פורסים את רול גבינת העזים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ. 2טובלים את הפרוסות בחלבון ומעבירים לקערה עם הקצח. מרפדים את הגבינה בקצח מכל צדדיה. 3מעבירים את הגבינה למחבת מחומם מראש עם שמן זית ומטגנים את הגבינה מכל צדדיה. 4מעבירים לצלחת ומניחים בצד. אופן הגשת המנה: 1מעבירים את הפסטה לצלחת עמוקה ובין השכבות של הפסטה מפזרים כפות מרוטב הפסטו. 2חותכים את פרוסות הגבינה לרבעים ומפזרים מעל הפסטה. 3לסיום מפזרים קצת מגבינת הפרמזן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |