אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שוק טלה

שוק טלה עסיסי עטוף בזר ענפי שומר בר ריחניים על מצע ירקות שורש

|מאסטר שף| פורסם21:30
שיפוד טלה של אייל שני (תמונת AVI: mako)
Rating:4.213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 שורשי פטרוזיליה בינוניים
  • 2 בצלים יבשים בינוניים
  • 6 גזרים
  • 1 סלק
  • שמן זית
  • 800 גרם שוק טלה מפולט
  • זר ענפי שומר בר
  • 2 עגבניות גדולות בשלות וחצויות
  • 1 פקעת שום קלופה
  • ענף רוזמרין
  • 1 ענף מרוות בר
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 1 פלפל אדום חריף פרוס
  • אשכול ענבי יין
  • מלח ים
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מקלפים את כל ירקות השורש. שמים מעט שמן זית במחבת חם ומסחררים את הירקות בכף עץ על אש בינונית עד שמזהיבים. מניחים בצד.

2משפדים אתשוק הטלהעל ענפי השומר ומחברים הכל בחבל.

3מחממים שוב את המחבת ומוסיפים מעט שמן זית. מזהיבים את המבנה שיצרנו משני הצדדים.

4מוסיפים את ירקות השורש, עגבניות חצויות, פקעת השום, רוזמרין, מרווה וכל שאר המרכיבים. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מסירים קצף.

5מכסים את המחבת בנייר אפייה ומעליה ניר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעליות למשך שעתיים.

6לאחר שעתיים מורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות, מסירים את העטיפות וצולים עד שהכל מזהיב והנוזלים מצטמצמים לגובה 0.5 ס"מ. בדקות האחרונות מלחלחים את הבשר עם הנוזלים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il