מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלט חם וצבעוני של שעועית שחורה

אז קיץ או חורף בחוץ? אם גם אתם מבולבלים כמונו, אולי הסלט הבא יעשה לכם קצת סדר, לפחות בבטן: אווירה מקסיקנית פיקנטית, סלט מהמם עם צבעים נהדרים שעובר גם חם וגם בטמפרטורת החדר

|mako אוכל| פורסם07:45
סלט צבעוני של שעועית שחורה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • כוס שעועית שחורה יבשה, שהושרתה לילה בהרבה מים (הכמות היא לפני ההשריה)
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל סגול, פרוס לרצועות
  • 12 עגבניות שרי תמר, חצויות לאורכן
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 וחצי פלפל צ'ילי, קצוץ
  • חצי כפית מלח
  • מיץ מחצי לימון
  • פלפל צהוב קלוי, בלי הקליפה וחתוך לרצועות
  • פלפל אדום קלוי, בלי הקליפה וחתוך לרצועות
  • אבוקדו, פרוס לרצועות לאורכו
  • עלי כוסברה להגשה

אופן ההכנה:

1מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מי ברז כ-50 דקות עד לריכוך. מסננים היטב ומניחים בצד.

2מחממים היטב מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית.

3מוסיפים את רצועות הבצל וחצאי העגבניות ומקפיצים בשמן כ-2-4 דקות.

4מערבבים בקערה קטנה את השום, הצ'ילי, המלח ומיץ הלימון.

5מוסיפים למחבת את השעועית ורצועות הפלפל הקלוי ומערבבים היטב.

6מוסיפים את תערובת הלימון, הצ'ילי והשום. מקפיצים ומכבים את הלהבה.

7מוסיפים את האבוקדו והכוסברה ומגישים מיד.

>> בפעם שעברה הכנו קציצות עדשים שחורות וקינואה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il