אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שווארמה ביתית

שווארמה בעגבניות ועשבי תיבול, בנוסח איסטנבול

|mako אוכל| פורסם19:37
Rating:2.713reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 300 גרם נתחי טלה
  • חציל בלאדי
  • 2 בצלים

לפיתה

  • חצי ק"ג קמח מנופה
  • כף שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן
  • כפית מלח
  • 1 וחצי כוסות מים פושרים
  • כפית זרעי כוסברה טחונה

לסלט משוואייה

  • 2 עגבניות שרופות בתנור חתוכות לקוביות
  • 2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות (רצוי מסוג תמר)
  • בצל שלם קצוץ
  • 5 שיני שום כתוש
  • 1 פלפל ירוק חריף קלוי ומקולפים וחתוכים
  • 1 פלפל חריף ירוק מגורד טרי
  • צרור שלם של כוסברה טרייה קצוצה
  • כפית סוכר
  • כפית רכז רימונים
  • לימון סחוט
  • מלח
  • כף חומץ

אופן ההכנה:

1צולים בתנור חציל בלאדי ו 2 בצלים חצויים.

2במחבת גדולה מטגנים 2 בצלים פרוסים לרצועות בינוניות בשמן זית.

3מוסיפים 300 גר נתחי בשר טלה, פרוסים לרצועות דקיקות מאוד(כמו שווארמה) ומתבלים במלח, פלפל ומעט הל. מבשלים בישול מהיר מאוד על מנת להשאירו רך.

להכנת הפיתה:

1לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק: קמח, שמרים, שמן, מלח, זרעי כוסברה וכוס וחצי מים פושרים.

2מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3מחממים מחבת פסים לוהטת.

4מרדדים מהבצק שתפח עיגול בגודל פיתה.

5משמנים מעט את המחבת וקולים עליה את בצק הפיתה.

6כשהבצק קלוי, מכניסים לתנור ל-5 דקות על 250 מעלות בגריל על מנת להשלים מעטפת קריספית.

אופן ההגשה:

1במרכז הצלחת מניחים את הפיתה, חותכים אותה לקוביות בגודל ביס וסוחטים עליה מיץ של עגבניות ושמן זית.

2במרכזה מניחים את סלט העגבניות, במרכזו את החציל. בוצעים את החציל באמצע ובליבו שמים את השווארמה. בוזקים שמן זית ומניחים את הבצלים השרופים ופלפל שיפקה מעל.

3בוזקים טחינה גולמית ומפזרים עשבי תיבול.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il