מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

רוטב פטריות

רוטב פטריות טוב יכול להפוך כל מנה לתענוג צרוף: בורקס, פסטה, סטייק או צלי - כל אחד מהם יכול להפוך לפאר היצירה. איך מכינים רוטב פטריות חלבי, ואילו התאמות צריך לערוך בשביל רוטב פרווה שיתאים למנה בשרית?

|mako| פורסם06:55
רוטב פטריות (צילום: Kiian Oksana, shutterstock)
צילום: Kiian Oksana, shutterstock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כשאנחנו חושבים על רוטב פטריות אנחנו אוטומטית מדמיינים שם שמנת מתוקה, כמו במתכון הזה לפסטה פטריות ושמנת. אבל האמת היא שלא - רוטב פטריות יכול בהחלט להיות פרווה, וללוות מאכלים בשריים כמו סטייק או רולדת בצק עלים ובשר. כאן אנחנו נותנים לכם את שתי הגרסאות - הגרסה החלבית שמבוססת על שמנת מתוקה, והגרסה הפרווה שעושה שימוש במעט קמח להסמכה.

המצרכים :

לרוטב פטריות חלבי:

  • קופסת פטריות טריות (שמפיניון או פורטובלו), פרוסות
  • 30 גרם חמאה
  • כף שמן
  • בצל גדול, קצוץ
  • קופסת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורר

לרוטב פטריות פרווה:

  • קופסת פטריות טריות (שמפיניון או פורטובלו), פרוסות
  • 2 כפות שמן
  • בצל גדול, קצוץ
  • כפית גדושה קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס מים

אופן ההכנה:

רוטב פטריות חלבי:

1ממיסים את החמאה עם השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

2מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד כ-10 דקות.

3מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומגישים מיד (אפשר על פסטה).

טיפים לרוטב פטריות חלבי

** אוהבי השום מוזמנים להוסיף 2 שיני שום כתושות יחד עם הפטריות.

** הכמות הזאת מספיקה לבערך חצי חבילה של פסטה. אם מכינים חבילה שלמה כדאי להכפיל כמויות.

מתכונים לחנוכה

הכנת רוטב פטריותלקראת הסמכה|צילום: Zigzag Mountain Art, shutterstockסטייק ברוטב פטריותסטייק ברוטב פטריות|צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

רוטב פטריות פרווה:

1מטגנים את הבצל בשמן עד שמתחיל להזהיב.

2מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-10 דקות.

3מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים.

4מוסיפים מים ומחממים תוך ערבוב עד רתיחה ואז עוד קצת, לקבלת רוטב סמיך.

טיפים לרוטב פטריות פרווה

** אוהבי השום מוזמנים להוסיף 2 שיני שום כתושות יחד עם הפטריות.

** אפשר לתבל איך שאוהבים, לא חייבים להסתפק במלח ופלפל (כורכום, כמון, פפריקה, הכל יתקבל בברכה).

** את הקמח אפשר להחליף בקורנפלור לגרסה ללא גלוטן.

** לרוטב סמיך יותר מגדילים את כמות קמח.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il