מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגיות נוגטין

עוגיות נוגטין תמיד מזכירות לנו תכשיט יפה: עדינות עדינות, עם מילוי שיכול להגיע לרמה של ויטראז', וכמה שהן יפות - ככה הן גם טעימות: פריכות מושלמת בבסיס, טעמי שקדים במרכז. וההכנה? פחות מסובך ממה שחשבנו

|בייק אוף ישראל| פורסם14:23
עוגיות נוגטין (צילום: דניאל בר און, בייק אוף ישראל)
צילום: דניאל בר און, בייק אוף ישראל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגיות:

  • 125 גרם חמאה, רכה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • חצי כפית מחית וניל
  • קורט מלח
  • 20 גרם חלבונים
  • 150 גרם קמח

למילוי נוגטין:

  • 100 גרם גלוקוז
  • 100 גרם סוכר חום
  • 100 גרם חמאה, בקוביות
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

1לעוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים וניל, מלח, חלבון וקמח בזה אחר זה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק רך.

2מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר סולטן, ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3למילוי נוגטין: בסיר קטן מבשלים גלוקוזה, סוכר וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים שקדים פרוסים, מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהאש. מרדדים את התערובת בין 2 ניירות אפייה לשכבה דקה ומעבירים להקפאה קצרה עד להתייצבות.

4חותכים את הנוגטין לקוביות קטנות, ומניחים חתיכת נוגטין במרכז כל עוגייה. אופים כ-12 דקות להזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il