
עוגיות נוגטיןעוגיות נוגטין תמיד מזכירות לנו תכשיט יפה: עדינות עדינות, עם מילוי שיכול להגיע לרמה של ויטראז', וכמה שהן יפות - ככה הן גם טעימות: פריכות מושלמת בבסיס, טעמי שקדים במרכז. וההכנה? פחות מסובך ממה שחשבנושי גולן וניצן קריבין|בייק אוף ישראל| פורסם08/06/1614:23 ![]() צילום: דניאל בר און, בייק אוף ישראל |
המצרכים :לעוגיות:
למילוי נוגטין:
אופן ההכנה:1לעוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר כמה דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים וניל, מלח, חלבון וקמח בזה אחר זה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק רך. 2מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר סולטן, ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 3למילוי נוגטין: בסיר קטן מבשלים גלוקוזה, סוכר וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים שקדים פרוסים, מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהאש. מרדדים את התערובת בין 2 ניירות אפייה לשכבה דקה ומעבירים להקפאה קצרה עד להתייצבות. 4חותכים את הנוגטין לקוביות קטנות, ומניחים חתיכת נוגטין במרכז כל עוגייה. אופים כ-12 דקות להזהבה. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |