מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלט ברוקולי וכרוב סגול עם ויניגרט מטריף

ברוקולי בסלט? גם אנחנו שאלנו, והתשובה היא כן, בהחלט, ואיך לא ניסינו את זה עד היום. סלט צבעוני, מרענן ויפה של פרחי ברוקולי מאודים רק קצת, כרוב סגול ורוטב ויניגרט עדין ונהדר, שעושה קראנץ' בפה ושמח בלב

|mako אוכל| פורסם16:43
סלט ברוקולי וכרוב סגול (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לוויניגרט:

  • רבע כוס מיץ תפוזים (מיץ מכחצי תפוז)
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • כפית סוכר
  • כפית שמן שומשום
  • כף שמן צמחי
  • מלח
  • שן שום קטנה, כתושה (לא חובה)

לסלט:

  • שליש כוס שקדים פרוסים
  • חצי שקית (400 גרם) ברוקולי מוקפא
  • חצי כרוב אדום
  • 2 גבעולים גדולים של בצל ירוק

אופן ההכנה:

1מכינים את הוויניגרט: טוחנים במעבד מזון קטן (או טורפים בקערה) את כל מרכיבי הרוטב, טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.

2קולים את השקדים על מחבת נקייה, עד שהם מזהיבים מעט. מניחים בצד לצינון.

3מאדים את פרחי הברוקולי כ-5 דקות, רק עד שהם מתחממים. אין צורך לאדות אותם עד שהם מתרככים כי אז הם מאבדים מהפריכות.

סלט ברוקולי וכרוב סגול - ההכנהמאדים - אבל רק קצת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4קוצצים את הכרוב ואת הבצל הירוק ומעבירים לקערה. חותכים את הברוקולי לחתיכות בגודל ביס ומעבירים לקערת הכרוב.

5מוסיפים לקערה את השקדים הקלויים, מוסיפים את הוויניגרט, מערבבים ומגישים.

בקרו בבלוג של עידית – טעים!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il