מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפה פסטה זריז

אם גם אתם, כמונו, נתקעים לפעמים עם שאריות פסטה ומתלבטים מה לעשות איתן, הנה הפתרון המושלם. גרסה מקומית למק אנד צ'יז שהאמריקאים כל כך אוהבים, ומשלבת בין פסטה, עשבי תיבול, יוגורט וגבינה צפתית

|mako אוכל| פורסם07:00
מאפה פסטה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המאפה הנהדר הזה נולד ערב אחד, בתום ארוחת הערב המשפחתית שלנו. בסיר נשארה כמות גדולה של ספגטי, וידעתי שאם היא תיכנס כמו שהיא למקרר, היא תצא ממנו לאחר ארבעה ימים ישירות לפח הקומפוסט. החיבור של פסטה עם עשבי תיבול (אגב, אתם יכולים לגוון אותם כרצונכם - לא חייבים להישאר עם הבחירות שלי) הוא אחד החיבורים האהובים עליי, ואם משאריות של ירקות אפשר להכין מאפה, אז למה לא עם פסטה?

המצרכים :

לתבנית פיירקס עגולה בקוטר 26 ס"מ:

  • שלושת רבעי חבילת ספגטי
  • 1 וחצי כוס בצל ירוק, קצוץ
  • רבע כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • רבע כוס אורגנו טרי
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • 300 גרם גבינה צפתית, מפוררת
  • חצי כוס יוגורט
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2שוברים את הספגטי לשניים, מבשלים לפי הוראות היצרן, מסננים (אבל לא שוטפים את הפסטה), ומניחים בצד.

3מערבבים את כל יתר המצרכים בקערה גדולה, מוסיפים את הספגטי, ומערבבים היטב.

4מעבירים את התערובת לתבנית, מכסים בנייר אפייה, מכסים בשכבה נוספת של אלומיניום, וסוגרים היטב.

5אופים כ-25 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים כ-15 דקות נוספות, עד להזהבה.

6מקררים היטב לפני חיתוך, חותכים ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il