מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגיות שוקולד ואגוזים במלית ריבת חלב

הקור שביקר כאן בסוף השבוע וכנראה עוד יחזור בהמשך דורש עוגיות טובות ליד הקפה או התה. מה זה עוגיות טובות אתם שואלים? נסו לשלב בין שוקולד, ריבת חלב ואגוזים - ויש לכם בינגו מושלם

|mako אוכל| פורסם07:22
עוגיות שוקולד במילוי ריבת חלב (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (55 מנות):

לעוגיות:

  • 70 גרם (חצי כוס) קקאו
  • 3 כפות שמן
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 220 גרם (כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 2 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • רבע כפית מלח
  • 200 גרם שקדים או אגוזים גרוסים

למילוי:

  • מכל ריבת חלב

אופן ההכנה:

1שמים את הקקאו בקערה קטנה, מוסיפים שמן ומערבבים. מועכים את התערובת היטב בכף עד לקבלת בצק קקאו סמיך מאוד (במידת הצורך מוסיפים עוד כמה טיפות שמן).

2בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים את משחת הקקאו ומערבבים עד לקבלת לתערובת חלקה. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק חלק.

3מניחים בהישג יד 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.

4טורפים בקערה קטנה את החלבונים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת מעט קצפית.

5שופכים לקערה נוספת את השקדים או האגוזים הגרוסים.

6מגלגלים מהבצק הרך כדורים קטנים בגודל 2 עד 2 וחצי ס"מ (קחו בחשבון שהעוגיות מכפילות את גודלן באפייה). טובלים כל עוגייה קלות בחלבון ומגלגלים באגוזים הקצוצים לציפוי.

7מסדרים את הכדורים המצופים במרווחים על תבניות האפייה ויוצרים במרכז כל עוגייה גומה בעזרת קצה של כף עץ (אפשר גם פשוט בעזרת האצבע).

8מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות כ-10-12 דקות (העוגיות מאוד רכות בתום האפייה וזה בסדר, הן יתייצבו אחרי צינון).

9מוציאים את התבניות מהתנור ובזמן שהעוגיות עדיין רכות מחזקים שוב את השקע במרכז כל עוגייה (שבינתיים תפח והתרחב). מצננים היטב.

10ממלאים את השקע במרכז כל עוגייה בריבת חלב בעזרת כפית או שקית זילוף.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד וקוקוס

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il