
המצרכים (55 מנות):לעוגיות:
למילוי:
אופן ההכנה:1שמים את הקקאו בקערה קטנה, מוסיפים שמן ומערבבים. מועכים את התערובת היטב בכף עד לקבלת בצק קקאו סמיך מאוד (במידת הצורך מוסיפים עוד כמה טיפות שמן). 2בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה וסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומעבדים עד להטמעה. מוסיפים את משחת הקקאו ומערבבים עד לקבלת לתערובת חלקה. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק חלק. 3מניחים בהישג יד 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה. 4טורפים בקערה קטנה את החלבונים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת מעט קצפית. 5שופכים לקערה נוספת את השקדים או האגוזים הגרוסים. 6מגלגלים מהבצק הרך כדורים קטנים בגודל 2 עד 2 וחצי ס"מ (קחו בחשבון שהעוגיות מכפילות את גודלן באפייה). טובלים כל עוגייה קלות בחלבון ומגלגלים באגוזים הקצוצים לציפוי. 7מסדרים את הכדורים המצופים במרווחים על תבניות האפייה ויוצרים במרכז כל עוגייה גומה בעזרת קצה של כף עץ (אפשר גם פשוט בעזרת האצבע). 8מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות כ-10-12 דקות (העוגיות מאוד רכות בתום האפייה וזה בסדר, הן יתייצבו אחרי צינון). 9מוציאים את התבניות מהתנור ובזמן שהעוגיות עדיין רכות מחזקים שוב את השקע במרכז כל עוגייה (שבינתיים תפח והתרחב). מצננים היטב. 10ממלאים את השקע במרכז כל עוגייה בריבת חלב בעזרת כפית או שקית זילוף. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |