מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגיות שקדים במלית קארד לימון

עוגיות קטנות וחמאתיות, עם קרם חמוץ מתוק שאתם חייבים לנסות להכין לפחות פעם אחת בחיים. תענוג לחיך

|mako אוכל| פורסם22:39
עוגיות אצבע לימון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

לקארד לימון:

  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 50 גרם חמאה

לבצק העוגיות:

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 חלמון
  • 1/2 כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה:

1להכנת הקארד לימון: טורפים קלות בקערה ביצה וחלמון. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר עד להכנת העוגיות.

2להכנת בצק העוגיות: לקערה מנפים את הקמח. מוסיפים את השקדים הטחונים והמלח ומערבבים היטב.

3בקערת המיקסר, יחד עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ותמצית השקדים, ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד.

4יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-2.5 ס"מ ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כף פריזיאן קטנה (או בעזרת כפית מדידה), יוצרים שקעים בכדורי הבצק. נזהרים שלא ללחוץ עמוק מידי. אם נוצרו סדקים בבצק מחליקים אותם בעזרת האצבעות. מעבירים את התבנית למקפיא, ובינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

5מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ-8-10 דקות. בינתיים מעבירים את קארד הלימון לשק זילוף קטן.

6מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור. במידה והשקעים השתטחו מעט מסדרים אותם שוב בעזרת הכף/כפית. ממלאים את השקעים בנדיבות בקארד הלימון ומחזירים לתנור לעוד כ-8 דקות אפייה או עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים לחלוטין.

7העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה (הן מעט מתרככות כעבור יום).

* בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il