אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לביבות תפוחי אדמה במרקם עדין

הפומפייה שלכם עוד הולכת לעבוד קשה בשמונת ימי חנוכה, אז הערב אנחנו פונים למעבד המזון. קבלו מתכון ומדריך שילווה אתכם יד ביד כל הדרך ללביבה המושלמת: מהריסוק, דרך הסחיטה ועד הטיגון

|קרן מקלילה את המטבח| פורסם08:00
לביבות במרקם עדין של קרן ארגמן (צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח)
צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
Rating:4.760reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

במה לטגן?

השמן המומלץ לטיגון הוא קנולה (למרות ההשמצות) או זרעי ענבים בכבישה קרה (משובח אך יקר). אל תפחדו משמן! אם תתקמצנו – יצאו לביבות שרופות מבחוץ ו"חיות" מבפנים.

כמה שמן למזוג למחבת?

דמיינו שהשמן הוא שטיח פרסי עבה, שאתם פורסים על הרצפה. ככה.

במה מטגנים?

במחבת הכי רחבה שיש (28-32 ס"מ) בשביל לטגן כמות גדולה בכל סיבוב. כדי להפוך את הלביבות, אני משתמשת ב-2 מריות דקות וצרות: אחת הופכת והשנייה תומכת. אם אין, תרוודי עץ שטוחים וצרים יעבדו. או לקקנים מסיליקון. בכל אופן, לעולם לא בכלי מתכת ובטח שלא מזלג!

איך יודעים שהשמן מספיק חם?

מניחים בזהירות מעל המחבת כף יד עד שמרגישים שהשמן ממש לוהט. מכניסים לשמן פירור ורואים שהוא מיד צף למעלה.

איך מטגנים?

מניחים כפיות מהבלילה ברווחים קטנים, כמעט בצמידות, על פני המחבת. ממתיניםשהשוליים יתחילו להשחים ואז הופכים אחת לבדוק אם הצבע שחום מספיק. טיגון הצד השני ייקח בערך מחצית מהזמן. בינתיים מכינים צלחת רחבה מרופדת במגבות נייר. ועוד מגבות נייר בצד, לריפוד בין השכבות. לקראת הסיבוב השני, מנמיכים קצת את גובה הלהבה. אם הגעתם ל-3 סיבובים, הוסיפו קצת שמן ונענעו קלות את המחבת, כדי שהשמן הקר יתערבב עם החם.

המצרכים :

ל-25 לביבות קטנות:

  • 2-3 תפוחי אדמה גדולים (כ-500 גרם)
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 2 ביצים
  • 2 כפות גדושות קמח תופח
  • שלושת רבעי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1מקלפים את תפוחי האדמה והבצל.

>>מתכונים לחנוכה

>>מתכונים ללביבות

>>מתכונים לסופגניות

2מרסקים אותם במעבד מזון עד לקבלת רסק חלק.

3מניחים אותם במסננת דקהולוחצים מעט בעזרת כף להגרתנוזלים מיותרים.

4מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים (צריכה להיווצר בלילה במרקם של בלילת פנקייק).

טיגון במחבת הכי רחבה שיש לכם במטבחטיגון במחבת הכי רחבה שיש לכם במטבח|צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

5מחממים שמן במחבת רחבה. רק כשהשמן לוהט, מעבירים אליוכפיותמהבלילה. מטגנים עד שהשוליים משחימים ואז הופכים בזהירות. מעבירים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר אפייה וממשיכים באותו אופן עד לסיום הבלילה.

מחפשים טיפים ברורים לטיגון לביבות מושלם? רוצים עודמתכוניםמקוריים וקלילים ללביבות הכי טעימות?כל אלה מחכים לכם בחוברת הדיגיטליתלביבות שובבות.

>> לקבוצת הפייסבוק של קרן ארגמןקרן מקלילה את המטבח

לביבות תפוחי אדמה ובצללביבות תפוחי אדמה ובצל|צילום: קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il