
המצרכים (6 מנות):לטלה
לפירה הפירורים
לקרם כרובית וואסבי
אופן ההכנה:1מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את שדרת הצלעות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים את הטלה לתבנית שיכולה להיכנס לתנור. 2מורחים על הצד העליון של הצלעות את החרדל. מפזרים את הג'ינג'ר, הקארי והשום ואז את הפטרוזיליה והתימין הקצוצים, ומעליהם מפזרים את הצנוברים. 3מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות. 4הפירה: מבשלים ארבעה תפוחי אדמה במים מומלחים קלות - עדיף לחתוך כל תפוח אדמה לשמיניות, כדי שיתבשלו מהר יותר. את שני תפוחי האדמה הנותרים חותכים לקוביות באורך של חצי ס"מ ומבשלים גם אותם במים שהומלחו קלות. 5לאחר שתפוחי האדמה רכים (כ-30-40 דקות) מסננים את ארבעת תפוחי האדמה, מועכים לפירה חלק עם כ-40 גר' חמאה וכל החלב וממליחים קלות. 6את קוביות תפוחי האדמה מטגנים בנפרד, ב-20 גר' החמאה הנותרים. מוסיפים את פירורי הלחם ואת גרד הג'ינג'ר והקארי ומערבבים בעדינות. מכבים את האש. 7קרם הכרובית: מבשלים את פרחי הכרובית במים שהומלחו קלות. כשהכרובית רכה (לאחר כ-20 דקות בישול) מסננים ומכניסים אותה למעבד מזון עם כפית ווסאבי. טוחנים לקרם חלק. 8הרכבת המנה: מומלץ להשתמש ברינג ולסדר את הפירה בשכבות: פירה חלק ותפוחי אדמה עם פירורים לסירוגין. מניחים את עיגול הפירה בצד אחד של הצלחת. משטחים ליד הפירה כף מקרם הכרובית ויוצרים מעין מניפה. מניחים בחלק שנותר ריק בצלחת 2-4 צלעות טלה (לכל סועד). מומלץ, למען היופי, "להעמיד" את הצלעות כשהן נוטות האחת מול השנייה. סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (6 מנות)
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |