
פטה כבדפטה כבד טעים במיוחד, שמפתיע כמה קל להכין. למרבה השמחה עדיף להכין אותו יום מראש, כי אחרי לילה במקרר הוא מגיע לשיאו![]() צילום: ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ, טעים! |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מנקים את הכבדים מגידים ומשומן. אפשר לעשות את זה במספריים או בסכין אך יש להיזהר במידה ורואים חלק ירוק צמוד לכבד. זהו כיס המרה וחשוב להסיר אותו בעדינות. אם הוא יישאר על הכבדים, או ייקרע במהלך ההסרה, כל העסק יקבל טעם מר. 2מחלקים כל כבד לשני חלקים ושוטפים אותם מעל מים זורמים. 3מחממים את המרגרינה במחבת גדולה ומטגנים את הבצל. כשהוא משנה את צבעו מוסיפים את הגזר ומקפיצים יחד עם הבצל מעט, רק עד שהגזר מתרכך. מעבירים את הבצל והגזר לקערה נפרדת. 4מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את הכבדים תוך כדי ערבוב. המטרה היא לצרוב את הכבדים מכל צד אך שהחלק הפנימי יישאר ורדרד. טיגון יתר של הכבדים יעשה אותם מרים. 5ברגע שהכבדים מוכנים, מחזירים את הירקות למחבת על מנת שיתחממו. חשוב להכניס את הירקות והכבדים לבלנדר כשהם חמים, על מנת שימיסו את המרגרינה. 6מעבירים לבלנדר שליש מתערובת הירקות והכבדים, מוסיפים מעל שליש מהמרגרינה וחוזר חלילה. שמים את הפטרוזיליה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, וטוחנים עד לקבלת מחית כמעט חלקה. טועמים ומתקנים תיבול. 7מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד בכל חלקה הפנימי – בלי זה לא תצליחו להוציא את הפטה כמו שצריך. יוצקים את המחית לתבנית ומכסים טוב טוב בניילון נצמד (כדאי גם לעטוף הכל בעוד שכבה חיצונית של ניילון). חשוב לאטום את הפטה היטב ולעשות זאת מהר, כדי לצמצם את החשיפה שלו לחמצן. * הפטה מוכן לאחר כמה שעות במקרר אך הוא אידיאלי לאחר לילה במקרר. * לאחר מכן הפטה יחזיק לפחות שבוע – תיאורטית, כי הוא טעים מדי. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |