
קיצ'רי – אורז עם עדשים כתומות ושוםקיצ'רי הוא הגרסה העיראקית לתבשיל של אורז ועדשים, ולמרות שהיה אפשר לחשוב שיזכיר מאוד את המג'דרה המוכרת יותר, מדובר במנה אחרת לגמרי. כשמחפשים מנה צמחונית שהיא גם משביעה וגם מזינה - קיצ'רי הוא תשובה טובה
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
לטיגון בסיום:
אופן ההכנה:1 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. עוד מתכונים מומלצים לתשעת הימים 2 מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב עד שהתבלינים נפתחים בשמן. 3 מוסיפים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. בינתיים שוטפים היטב את העדשים והאורז ומסננים. 4 כשהמים רותחים מוסיפים את האורז והעדשים לסיר, מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת למכסה לסגירה הרמטית, אבל לא חובה). 5 פותחים את הסיר, מערבבים בעדינות במזלג, מכסים שוב ומבשלים על להבה נמוכה עוד 10 דקות. 6 כ-5 דקות לפני סוף הבישול מחממים במחבת קטנה את השמן ומוסיפים את הכמון והשום. מטגנים עד להזהבה (זהירות לא לשרוף את השום). 7 שופכים את התערובת על האורז, מערבבים היטב, מכבים את האש ומניחים למנה לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
קיצ'רי. לא רק לתשעת הימים | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
בתיאבון!
|