אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

בולו לחג

אפשר לקרוא להם הביסקוטי של חגי תשרי: כיכרות יבשים מתובלים וארומטיים שפורסים לעוגיות דקיקות. אידיאליות לשבירת צום או לסוכה, ואם רוצים להתאים אותם יותר לילדים - אפשר להוסיף שברי שוקולד

|foodish - הסיפור של האוכל היהודי| פורסם07:50
בולו לחג (צילום: פסקל רובין-פרץ, foodish - הסיפור של האוכל היהודי)
צילום: פסקל רובין-פרץ, foodish - הסיפור של האוכל היהודי
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל 8-6 בולו בינוניים:

  • כוס שמן
  • 6 ביצים
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • חצי כוס צימוקים בהירים
  • שלושת רבעי כוס שקדים קצוצים גס
  • חצי כוס זרעי שומשום
  • קליפה מגוררת מ־3 תפוזים
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 3 שקיות אבקת אפייה
  • 1 כף זרעי שומר (אניס)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 ק"ג קמח, מנופה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית (או שתיים, תלוי בגודל) בנייר אפייה משומן.

>> מתכונים לראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

2שמים את כל החומרים למעט הקמח בקערה רחבה ומערבבים.

3מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב ולישה עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

4משמנים את כפות הידיים, מחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי ויוצרים מכל חלק כיכר המזכירה כיכר לחם אחיד. מסדרים את הכיכרות בתבניות ברווח של כ־4־5 ס"מ זו מזו ואופים 40-45 דקות, או עד שהכיכרות משחימות. מניחים לצינון ופורסים לפרוסות בעובי 3־2 ס"מ.

המתכון באדיבותFoodish

כיכר בולוכיכר בולו|צילום: פסקל רובין-פרץ, foodish - הסיפור של האוכל היהודי
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il