
מה זה סטייק? כנראה שתלוי את מי שואלים, ובעיקר אם הוא צמחוני/טבעוני או אוכל בשר. נכון, במובן המילוני סטייק מתייחס לנתח בשר, אבל הכל הרי עניין של זווית ראייה. האם לא נכון לומר שדלעת היא ירק בשרני? אני אוהב להתייחס לדברים ברמה האסוציאטיבית, כלומר לתת לרגש לבחור עבורי את המילה הנכונה. ואם מונח מולי נתח עבה של דלעת, מזוגג ומקורמל בברביקיו כהה - אני חושב וחווה סטייק, וזה דבר נהדר. ברגע שנרפה מעט מהקוטביות שלנו, יהיה מעניין לגלות לאילו מחוזות רחוקים וטעימים הדמיון יכול להוביל אותנו. לא מדובר כאן חלילה בניסיון למצוא תחליף לבשר (מילה נוראית, במיוחד בכל הקשור לאוכל), אלא בתרגיל די פשוט של מתיחת שרירי הדמיון הקולינרי שלנו. רוטב ברביקיו הוא דבר מדהים, וממש כיף להכין גרסה ביתית שלו. יש רק כלל אצבע אחד - חייבים ליצור איזון טעים בין חמוץ, מתוק וחריף. משם הדמיון יכול להוביל אתכם לאן שרק תרצו. אפשר להוסיף לו אינסוף סוגי חומץ או מיצי פרי (אננס למשל עובד מעולה), ואפשר גם לשחק עם ווליום החריפות עם כל מיני סוגים של חריף. תטעמו את הרוטב תוך כדי, ושחקו עם הטעמים עד שיגיעו בדיוק לאן שאתם רוצים. ושימו לב, בזמן הבישול צריך מאוד להיזהר שהרוטב לא יישרף. הברביקיו הביתי נשמר היטב לאורך זמן במקרר, ותוכלו להשתמש בו במגוון אדיר של מנות: תוכלו לזגג בו חזה עוף או פרגיות, ירקות אחרים כמו גזרים, בטטות או כרובית וכמובן בשר. המצרכים :לרוטב הברביקיו:
לדלעת:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את רוטב הברביקיו: שמים את הקפה בכוס ומוזגים פנימה את המים הרותחים (בדיוק כמו שמכינים קפה שחור). מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות. 2במקביל מחממים בסיר את השמן, השום והג'ינג'ר ומבשלים בעדינות רבה כ-2 דקות. מוסיפים את השאטה ומערבבים יחד כחצי דקה נוספת. 3מוסיפים רבע כוס קפה שחור, מערבבים ולאחר כ-2 דקות מוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים על להבה נמוכה מאוד תוך ערבוב מתמיד (שימו לב, הרוטב נשרף בקלות) למשך כ-10 דקות ומסירים מהאש. מצננים ומעבירים לצנצנת. 4מחממים תנור ל-230 מעלות. 5מערבבים בקערה את נתחי הדלעת עם השמן. ממליחים ומפלפלים. 6מסדרים על תבנית צלייה מרופדת נייר אפייה ומפזרים את הסוכר והתימין. 7צולים כ-20 דקות במדף הנמוך של התנור, עד שהדלעת מתחילה להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות (או עד שסכין חדה ננעצת בנתחי הדלעת בקלות). 8מוציאים את התבנית מהתנור ומברישים את הדלעת היטב ברוטב הברביקיו. מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ומחזירים את הדלעת לצלייה של 10 דקות נוספות, עד שהיא מתקרמלת היטב (זהירות שלא תישרף). 9מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים כ-3 דקות ופורסים ממש כמו בשר. מברישים צלחת הגשה במעט רוטב ברביקיו, מסדרים את פרוסות הדלעת המקורמלת ומעטרים בעלים טריים כמו רוקט או פטרוזיליה.
* יוגב ירוס הוא השף של מסעדתמטבחצר ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |