אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק אפונה ובצקניות

מרק חורפי משגע עם בצקניות ביתיות טריות

|mako אוכל| פורסם20:43
Rating:3.918reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

למרק

  • 1 כוס קוביות גזר
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 1 כוס סלארי קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • ליטר וחצי מים
  • 1 כוס ציר עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/3 כוס שמן
  • כוס וחצי אפונה קפואה

לבצקניות

  • 3 כוסות קמח לבן מנופה
  • שמן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 2 ליטר מים רותחים בסיר גדול + כף מלח

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים ליטר וחצי מים ומחכים לרתיחה.

2מתבלים את המרק בציר העוף, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.

3מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות.

להכנת הבצקניות:

1בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.

2 מכינים את הבצק לבצקניות: מערבבים ביחד קמח, שמן, ביצים, מים, מלח ופלפל. מערבבים קלות עד לקבלת בצק רך.

3יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות, ומבשלים במים הרותחים כ-4-5 דקות.

4בעזרת כף מחוררת, שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ומטפטפים עליהן מעט שמן זית למניעת הידבקות.

לכל המתכונים של השבוע מהתכנית אוכל טוב

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il