
המצרכים (4 מנות):לניוקי:
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מקלפים את תפוחי האדמה החמים בעדינות ובעזרת מזלג. מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה. 2מוסיפים את הקמח ובשלב זה רק את חלמון הביצה, ומתחילים ללוש. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים גם את החלבון (עדיף לבצע את הפעולה הזאת בשלבים, כי אם תוסיפו את כל הביצה והבצק יהיה דביק מדי, תצטרכו להוסיף עוד ועוד קמח, והניוקי יהפוך לכבד ויאבד את האווריריות הכיפית). 3כשמגיעים לבצק אחיד, מרדדים אותו לעובי של כ-3 מ"מ וחורצים עיגולים (אני נעזרתי בחותך רביולי, כמובן שאפשר להיעזר גם בכוס קטנה). 4במרכז כל ניוקו (היחיד של "ניוקי") שמים קובייה קטנה או כדורון של מוצרלה, ומהדקים היטב (אפשר ליצור כדורים או לקפל לחצי ולהדק). 5מחממים במחבת מעט שמן זית עם שן שום או מעט בצל קצוץ. מוסיפים את העגבניות ומתבלים במעט מלח, פלפל ובזיליקום טרי. מבשלים 4-5 דקות וטוחנים הכל במעבד מזון. 6בישול הניוקי: מחממים סיר עם הרבה מים ומעט מלח. זורקים את הניוקי למים הרותחים, ולאחר שהם צפים ממתינים עוד דקה-שתיים ומוציאים (ככה מוודאים שגם המוצרלה קיבלה את החום שהיא צריכה). 7מוסיפים את הרוטב (אני הוספתי גם כמה נגיעות של פסטו), ואם רוצים קצת פרמזן. * הבלוג של רומי:Romina e La Cucina הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |