
המצרכים (20 מנות):לעוגיות:
לקרם שוקולד לבן-קפה:
אופן ההכנה:1מכינים את העוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר כמה דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים וניל ומלח ומערבבים. מוסיפים קמח וקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד. מעבירים לקירור לשעתיים לפחות עד להתייצבות. 2בעזרת בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדורים קטנים מאוד בגודל 2 או 2 וחצי ס"מ (הקפידו שכדורי הבצק יהיו קטנים, קחו בחשבון שהעוגיות מכפילות את נפחן באפייה). מסדרים את העוגיות במרווחים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומשטחים קלות כל עוגייה בעזרת מזלג מקומח. מקררים למשך כשעה עד להתייצבות. 3מחממים תנור ל-160 מעלות. 4אופים כל תבנית במשך 15 דקות (או את שתי התבניות יחד במצב טורבו ב-150 מעלות), עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתיתן אך עדיין נשארות בהירות מאוד. מצננים היטב. 5מכינים את קרם השוקולד לבן-קפה: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את כל חומרי הקרם ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (אם נותרים מעט גרגירי קפה בקרם זה בסדר). מקררים למשך שעתיים לקבלת קרם סמיך כמו חמאת בוטנים. 6ממלאים כל צמד עוגיות בקרם בנדיבות בעזרת שקית זילוף (או בעזרת כפית) ו"מסנדווצ'ים" יחד. מעבירים לקופסה אטומה לקירור והתייצבות (במקרר). לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |