
המצרכים :
אופן ההכנה:1מסדרים את הבצק על תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. דוקרים במזלג את תחתית הבצק ומעבירים למקרר לצינון של כחצי שעה, או רבע שעה במקפיא. מסדרים את הבצק בתבנית פאי עגולה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל2בזמן שהבצק מצטנן, מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 3מרפדים את הבצק בנייר כסף או אפייה, מפזרים עליו משקולות אפייה (או קטניות) ואופים 20 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולות ונייר הכסף ומניחים את הבצק האפוי בצד להצטננות. 4בינתיים מכינים את המלית: קולפים את אחד האפרסמונים וטוחנים למחית. 5מערבבים היטב את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל – אפשר בכף עץ ואפשר במיקסר יד. מוסיפים ביצה, מערבבים היטב, מוסיפים את מחית האפרסמון ומערבבים שוב. 6קולפים את שלושת האפרסמונים האחרים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות. מערבבים את פרוסות האפרסמונים עם השקדים, הסוכר והיין. 7יוצקים את הבלילה אל תוך הקלתית האפויה ומסדרים מעל את פרוסות האפרסמונים (תנו לשקדים להידבק אליהם). 8אופים 35-40 דקות, עד שהבלילה מתייצבת. מקררים לטמפרטורת החדר, ומגישים. מי יפה של אמא?|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |