מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טארט אפרסמון וגבינה

טראט אפרסמונים שמכינים בקלי קלות, עם גבינת שמנת, וניל, שקדים ואפילו טיפה של יין (אפשר גם מיץ לימון). חצי שעה של עבודה ועוד קצת בתנור - ויש לכם פאי פירות עונתי ומקסים, שמתאים בדיוק לעכשיו

|mako אוכל| פורסם17:03
טארט אפרסמון וגבינה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • בצק פריך על בסיס חמאה קפוא, מופשר למשך הלילה
  • 4 אפרסמונים לא רכים
  • 225 גרם (מכל) גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • שליש כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה בגודל L
  • 2 כפות שקדים פרוסים, קלויים קלות
  • כפית סוכר נוספת
  • חצי כפית יין לבן/אלכוהול אחר/מיץ לימון

אופן ההכנה:

1מסדרים את הבצק על תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. דוקרים במזלג את תחתית הבצק ומעבירים למקרר לצינון של כחצי שעה, או רבע שעה במקפיא.

טארט אפרסמון וגבינה - הכנהמסדרים את הבצק בתבנית פאי עגולה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

2בזמן שהבצק מצטנן, מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

3מרפדים את הבצק בנייר כסף או אפייה, מפזרים עליו משקולות אפייה (או קטניות) ואופים 20 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולות ונייר הכסף ומניחים את הבצק האפוי בצד להצטננות.

4בינתיים מכינים את המלית: קולפים את אחד האפרסמונים וטוחנים למחית.

5מערבבים היטב את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל – אפשר בכף עץ ואפשר במיקסר יד. מוסיפים ביצה, מערבבים היטב, מוסיפים את מחית האפרסמון ומערבבים שוב.

6קולפים את שלושת האפרסמונים האחרים, חוצים אותם ופורסים לפרוסות. מערבבים את פרוסות האפרסמונים עם השקדים, הסוכר והיין.

7יוצקים את הבלילה אל תוך הקלתית האפויה ומסדרים מעל את פרוסות האפרסמונים (תנו לשקדים להידבק אליהם).

8אופים 35-40 דקות, עד שהבלילה מתייצבת. מקררים לטמפרטורת החדר, ומגישים.

טארט אפרסמון וגבינה - שלםמי יפה של אמא?|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בקרו בבלוג של עידית – טעים!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il