
המצרכים :לתבנית בקוטר 30 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-150 מעלות. 2חוצים את עגבניות השרי ומסדרים בתבנית אפייה. 3פורסים את הבצל לרצועות ומוסיפים לתבנית עם העגבניות. 4מפזרים על הבצל והעגבניות מלח, פלפל ושמן זית וצולים עד שהעגבניות מתייבשות והבצל משחים (כ-30 דקות). 5מפרידים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב, משמנים בשמן זית ואופים בחום של 250 מעלות עד שהכרובית משחימה. 6במקביל מערבבים חצי כוס טחינה עם מים קרים עד שמגיעים למרקם נוזלי כמו חלב. 7כאשר כל הירקות צלויים, מתחילים להרכיב את המנה: מפזרים את הבצל והכרובית בתבנית עם עומק (אנחנו השתמשנו בקוטר 30), בין לבין מניחים את חצאי העגבניות ומוזגים מעל הכל את הטחינה הנוזלית, כך שהיא תכסה כשני שליש מגובה הכרובית. 8מכניסים לתנור ואופים על חום של 250 מעלות במשך 10-15 דקות עד שהטחינה הופכת לסמיכה. מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה, נגיעה של מיץ לימון ולחם טרי. >> ואם כבר כרובית - זמן מעולה להיזכר בלביבות כרוביתהאלה! המתכון באדיבות הבלוג של ארז ונטאלי גולקוIn My Kitchen אצלי במטבח - ארז גולקו:בקרו בעמוד הפייסבוק תגיות:כרובית ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |