אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סינייה כרובית

זה ידוע שלכרובית ולטחינה יש חיבור שחבל על הזמן, אז למה לא לצלות אותן ביחד? לכבוד שעתה היפה של הכרובית, השגנו לכם את המתכון לסינייה של השף ארז גולקו: מנה טבעונית, בריאה, משביעה וסופר טעימה

|mako אוכל| פורסם07:00
סינייה כרובית (צילום: ארז גולקו, mako אוכל)
צילום: ארז גולקו, mako אוכל
Rating:4.8101reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית בקוטר 30 ס"מ:

  • 8 עגבניות שרי
  • 2 בצלים גדולים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • כרובית גדולה
  • חצי כוס טחינה
  • פטרוזיליה (לא חובה)
  • כף מיץ לימון להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-150 מעלות.

2חוצים את עגבניות השרי ומסדרים בתבנית אפייה.

3פורסים את הבצל לרצועות ומוסיפים לתבנית עם העגבניות.

4מפזרים על הבצל והעגבניות מלח, פלפל ושמן זית וצולים עד שהעגבניות מתייבשות והבצל משחים (כ-30 דקות).

5מפרידים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב, משמנים בשמן זית ואופים בחום של 250 מעלות עד שהכרובית משחימה.

6במקביל מערבבים חצי כוס טחינה עם מים קרים עד שמגיעים למרקם נוזלי כמו חלב.

7כאשר כל הירקות צלויים, מתחילים להרכיב את המנה: מפזרים את הבצל והכרובית בתבנית עם עומק (אנחנו השתמשנו בקוטר 30), בין לבין מניחים את חצאי העגבניות ומוזגים מעל הכל את הטחינה הנוזלית, כך שהיא תכסה כשני שליש מגובה הכרובית.

8מכניסים לתנור ואופים על חום של 250 מעלות במשך 10-15 דקות עד שהטחינה הופכת לסמיכה.

מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה, נגיעה של מיץ לימון ולחם טרי.

>> ואם כבר כרובית - זמן מעולה להיזכר בלביבות כרוביתהאלה!

המתכון באדיבות הבלוג של ארז ונטאלי גולקוIn My Kitchen

אצלי במטבח - ארז גולקו:בקרו בעמוד הפייסבוק

תגיות:כרובית
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il