אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פנקוטה תאנים

אנחנו תופסים מאוהבי פנה קוטה אנשים שיודעים דבר או שניים על החיים, והמתכון הזה הוא שדרוג נפלא במיוחד בשבילם (ולא נצטנע - בשבילנו. חולים על פנה קוטה): סירופ תאנים מושלם שמלווה פנה קוטה קטיפתית ונפלאה

|הבסטה| פורסם11:05
פנה קוטה, פותחים בסטה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

לפנה קוטה:

  • 900 מ"ל שמנת ועוד 300 מ"ל לקצפת
  • 150 מ"ל חלב
  • 2 מקלות וניל
  • 5 דפי ג'לטין
  • שוט בוכא או תזקיק פירות איכותי אחר
  • 100 גר' אבקת סוכר

לסירופ התאנים:

  • 15 תאנים
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 1 ליטר מים
  • 2 כוכבי אניס
  • 1 מקל קינמון באורך אצבע
  • 1 כף פלפל שחור שלם
  • 5-6 פרוסות ג'ינג'ר
  • 7-8 מקלות ציפורן

אופן ההכנה:

1מביאים 900 מ"ל שמנת ואת החלב לרתיחה עדינה. בעזרת סכין מרוקנים את תוכן מקלות הווניל לסיר וזורקים פנימה גם את המקלות הריקים. מצמצמים עד לנפח של שני שליש ומכבים אש.

2בינתיים משרים את דפי הג'לטין במים למשך חמש דקות. סוחטים את דפי הג'לטין מהמים ומעבירים לשמנת החמימה. מערבבים עד שהג'לטין נמס לגמרי.

3מסננים ושופכים שוט בוכא. מעבירים לקערה להצטנן עד לטמפרטורת חדר.

4בינתיים מקציפים את שארית השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. לאחר שתערובת השמנת הצטננה, מקפלים פנימה את הקצפת. שופכים את כל הסיפור לתבנית עמוקה ונותנים לנוח ללילה.

5לסירופ: במחבת גדולה ממיסים סוכר לקרמל על אש בינונית. מערבבים תכופות עם כף עץ. כשכל הסוכר נמס ויש קרמל חום יפה, מוזגים את המים בזהירות, שלא ישפריצו. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שאין גושים ויש סירופ חום דליל למדי. מכניסים את התאנים והתבלינים, ומבשלים על אש קטנה למשך רבע שעה. מצננים ללילה.

6הגשה: בעזרת כף הגשה מוציאים ריבוע לא סימטרי במיוחד של פנה קוטה מהתבנית. יוצקים מהסירופ ומצרפים תאנה.

>> אין לכם זמן לפנה קוטה? קבלו מתכון קליל למלבי
>> וגם מתכון למוס לימון, אם אנחנו כבר בקטע
תגיות:פנה קוטה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il