מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

צלעות טלה עם קרוקט תפוחי אדמה ורוטב שמנת וחרדל

מתכון למנה מרשימה של צלעות בעשבי תיבול עם כדורי פירה מטוגנים. שווה את ההשקעה

רוי ורסנו
מאסטר שף
צלעות טלה בציפוי שמנת חרדל
צלעות טלה בציפוי שמנת חרדל|תמונת AVI: mako
הקישור הועתק

זמן עבודה

חצי שעה

זמן כולל

שעה וחצי

רמת קושי

בינוני

כשרות

לא כשר

המרכיבים

טבלת המרות

לצלעות:

  • 3 צלעות טלה יפות
  • כף שמן
  • כף חמאה
  • שיני שום, שלמות
  • ענף תימין
  • ענף מרווה

לקרוקט:

  • 3 תפוחי אדמה
  • 4-5 זיתים
  • מלח ופלפל
  • מעט שמן זית
  • 8 עלי בזיליקום
  • עלי תימין ומרווה
  • פלפל אדום קלוי, קצוץ
  • 3 שיני שום קונפי, קצוצות
  • קמח, ביצה טרופה, פירורי לחם ושמן, לטיגון

לרוטב:

  • שמן זית
  • שום כתוש
  • חצי בצל, קצוץ
  • מיכל שמנת
  • כף חרדל חלק
  • כף חרדל גרגירים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

01

אופים את תפוחי האדמה על מצע מלח גס כ-45 דקות בחום של 200 מעלות.

02

מוציאים את תוכנם של תפוחי האדמה ומועכים.

03

מוסיפים זיתים, מלח ופלפל, שמן זית, בזיליקום, תימין, מרווה, שום קונפי ופלפל קלוי ומערבבים.

04

יוצרים מהתערובת גליל ארוך, מגלגלים בקמח, מעבירים לביצה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה וחותכים באמצע באלכסון.

05

לרוטב: מטגנים שום ובצל, מוסיפים שמנת, חרדל חלק וחרדל גרגירים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל ומצמצמים קצת.

06

מחממים מחבת על אש גבוהה ומכניסים כף שמן, כף חמאה ואת הצלעות. מוסיפים שיני שום שלמות, ענף תימין וענף מרווה ומטגנים 3-4 דקות מכל צד עד שפנים הצלעות ורוד. מוציאים מהמחבת ונותנים לצלעות לנוח דקה.

07

הגשה: מסדרים את הצלעות בצלחת, לידן את הקרוקט ומלמעלה רוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?