אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פרחי קישוא בחצילים ורוטב עגבניות

מנה ראשונה קלילה וטעימה עם קריצה בלקנית

|| פורסם16:53
אנטיפסטי - קישואים (צילום: דן לב, ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן)
צילום: דן לב, ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן
Rating:2.97reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

לפרחי הקישוא:

  • 2 חצילים
  • 6 פרחי קישוא
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי כוס קמח
  • 1/3 כוס מים
  • שמן זית

לרוטב

  • 4 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
  • עלי בזיליקום
  • שמן זית
  • מלח/פלפל
  • ½ כפית סוכר

אופן ההכנה:

להכנת פרחי קישוא:

1קולים את החצילים בתנור או גריל חם עד שהם רכים ומסירים מהאש.

2מוציאים בעזרת כף את פנים החציל, מניחים על גבי משטח וקוצצים.

3ממליחים לפי הטעם, ממלאים את פרחי הקישוא בחציל ומניחים בצד.

4מערבבים בקערה את המים והקמח עד לקבלת בלילה סמיכה.

5טובלים את פרחי הקישוא בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן זית חם עד להזהבה. לאחר הטיגון מוציאים ומניחים בצלחת.

אופן הכנת הרוטב:

6מטגנים את העגבניות במחבת עם שמן זית חם, מוסיפים את הבזיליקום וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש קטנה.

7מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

8מבשלים כ-20 דקות עד שהעגבניות מתרככות.

9מניחים מעט רוטב על גבי צלחת שטוחה ומעל כל צלחת כ-3 פרחי קישוא.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il