
המצרכים (4 מנות):
לרוטב
אופן ההכנה:1בסיר, שמים 2 כוסות מהציר ואת כוס העגבניות המרוסקות, מוסיפים מעט מלח, פלפל ושמן זית ומביאים לרתיחה. 2כאשר הנוזלים הגיעו לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת באיטיות תוך כדי בחישה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שכל הנוזלים נספגים והסולת מקבלת מרקם של דייסה סמיכה. 3מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים. 4שופכים את הסולת על נייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה בעובי של כ-1 ס"מ. מצננים. חורצים מהסולת עיגולים בקוטר הכלי שאופים בו את הלזניה. 5מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת חמה עם 3 כפות שמן זית, עד להזהבה . מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב תוך כדי ערבוב כדי לפורר את הבשר. מתבלים במלח, פלפל ובהרט. 6שמים את פרוסות העגבנייה בתבנית אפייה. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. קולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות. 7קולים את החציל בגריל או על אש גלויה עד שהקליפה שלו חרוכה והתוכן רך. מצננים. מקלפים את החציל ושמים את תוכנו במסננת כדי להוציא את הנוזלים העודפים. 8קוצצים את בשר החציל עם סכין. מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל, פטרוזיליה ונענע קצוצה ומערבבים. 9להרכבת המנה משמנים תבנית אפייה. בתחתית התבנית מניחים עיגול של סולת, עליה שמים מספר כפות מתערובת הבשר. מעל הבשר מסדרים שכבה של עגבניות צלויות. שמים עיגול נוסף של סולת, שכבת בשר ואת תערובת החציל הקלוי. 10מברישים את הלזניה במעט שמן זית ואופים למשך כחצי שעה בתנור בחום של 180 מעלות. להכנת הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב, פטרוזיליה , נענע, שום ושמן במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. להגשת המנה: שמים מעט מהרוטב על צלחת הגשה ,מניחים עליו את הלזניה ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |