אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פלאפל

להכין בבית את המאכל הישראלי האהוב

|דרך האוכל עם אהרוני וגברי| פורסם17:57
פלאפל (צילום: WiCo, Istock)
צילום: WiCo, Istock
Rating:4.5267reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • חצי קילו פולי פול מצרי יבש קלוף
  • חצי קילו גרגרי חומוס
  • 6 שיני שום
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים טריים, מנוקים מחרצנים
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 כף זרעי כמון כתושים
  • 2 כפות זרעי כוסברה יבשה כתושים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1משרים את הפול והחומוס בהרבה מים קרים למשך הלילה.

2בתום ההשריה מסננים את גרגרי החומוס ופולי הפול ושוטפים היטב.

3בסיר גדול ורחב מחממים שמן לטיגון עמוק.

4מניחים במעבד מזון את השום, הבצל, הפלפלים החריפים, הכוסברה, הפטרוזיליה והתבלינים וטוחנים לכדי מחית אחידה.

5מוסיפים את החומוס והפול ומעבדים בפולסים קצרים לכדי תערובת גסה בעלת מרקם פירורי.

6צרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות ועבירים אותן לשמן להיטגן עד שהן משחימות.

7מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים מעל נייר מטבח לספיגת עודפי השמן.

>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il