מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק אפונה

מרק אפונה יבשה בבישול איטי, שיפיץ בבית ניחוחות נוסטלגיה מבית סבתא וידאג לחמם לכם את הבטן טוב טוב

|אספרסו בר| פורסם17:00
מרק אפונה של סבתא (צילום: כפיר חרבי,  יחסי ציבור )
צילום: כפיר חרבי, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 500 גרם אפונה יבשה (להשרות ערב לפני או להשרות לילה ולהקפיא)
  • 2-3 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • שומר, חתוך לקוביות
  • 3 מקלות סלרי (בלי עלים), פרוסים
  • 4-5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ליטר מים או ציר ירקות
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר שמן זית ומטגנים גזר, בצל, שומר, סלרי ושום על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות.

2מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים או ציר הירקות. מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.

3מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-3-4 שעות.ב-10 הדקות האחרונותמוסיפים כוסברה קצוצה.

3לרעבים שיודעים לעבוד עם סיר לחץ, המרק יהיה מוכן אחרי 20 דקות לאחר רתיחה.

* המתכון פורסם לראשונה ב-2011

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il