אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אורז רובי עם זרשק וזעפרן

אורז פרסי עם זרשק (צימוקים פרסיים) - דומדמניות מיובשות שמקבלות גוון זוהר, נהדר וקרמלי. תוסיפו לזה חוטי זעפרן שנותנים טעם מעודן, את בסיס תפוחי האדמה האהוב ואת המרקם המושלם ותקבלו מנת אורז נפלאה

|מטבח אישי| פורסם16:02
אורז רובי של רותם ליברזון (צילום: דן פרץ, מטבח אישי)
צילום: דן פרץ, מטבח אישי
Rating:55reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הזרשק הן דומדמניות מיובשות, המכונות גם צימוקים פרסיים. כשהן מתבשלות – מתקרמלות הן נראות כמו אבני חן, והאורז מגיח מהסיר כמו באגדות – עם כתר רובי על ראשו.

המצרכים (6 מנות):

  • חצי קילו אורז פרסי או בסמטי
  • 1 וחצי כפות מלח
  • שליש כוס + כף שמן
  • חצי כפית כורכום
  • 1 תפוח אדמה גדול פרוס
  • שלושת רבעי כוס זרשק (להשיג בחנויות תבלינים מתמחות)
  • רבע כוס מים רותחים
  • 7 חוטי זעפרן
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה:

1מניחים אורז במסננת ושוטפים עד שהמים הניגרים צלולים (לחלופין - משרים אורז במים למשך 30 דקות, מסננים ושוטפים).

2מכינים את הרוטב: משרים זרשק וזעפרן ברבע כוס מים רותחים בתוך סיר קטן למשך שעה. מערבבים כל 5 דקות כדי שהזרשק יספחו את כל המים והטעם מהזעפרן.

3מוסיפים לזעפרן כף שמן וכף סוכר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מניחים בצד עד ההגשה.

4מכינים את האורז: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים אורז, מבשלים 7 דקות ומסננים.

5יוצקים שליש כוס שמן ומפזרים כורכום בתחתית הסיר בו בושל האורז. מרפדים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה – בשכבה אחת ובצפיפות.

6מעבירים את האורז לסיר בלי לגעת בו או להדק. יוצרים כמה "ארובות" בעזרת ידית של כף עץ – עד לשכבה של תפוחי האדמה. מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה. מבשלים שבע דקות על להבה גבוהה (כך תפוחי האדמה בתחתית הסיר ייטגנו ויהפכו פריכים). מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות.

7מעבירים את האורז לקערת הגשה, מחלצים את פרוסות תפוחי האדמה מתחתית הסיר בעזרת מרית ומניחים סביב האורז.

8לפני ההגשה מפזרים מעל את רוטב הזרשק והזעפרן ומגישים לשולחן בגאווה רבה.

>> לעוד מתכונים מהספר מטבח אישי של רותם ליברזון

תגיות:אורז
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il