אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חומוס בסיר לחץ

סוף סוף חומוס ביתי שלא מצריך התארגנות של יום מראש! מתכון של יהונתן בורוביץ', שגורם לנו להרגיש שקיבלנו את החיים שלנו בחזרה

|mako אוכל| פורסם07:22
חומוס בסיר לחץ (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.564reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • חצי ק"ג גרגירי חומוס בולגרי (אין צורך בהשריה)
  • 1 בצל לבן, מקולף ופרוס
  • 4 שיני שום שלמות
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפיות מלח דק (או לפי הטעם)
  • כפית כמון טחון
  • חצי כוס שמן זית כתית מעולה
  • כוס טחינה גולמית מאיכות טובה
  • פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
  • פיתות חמות (חובה)

אופן ההכנה:

1מניחים את גרגירי החומוס במסננת. שוטפים היטב במים קרים ומוציאים אבנים או לכלוכים, אם יש.

2מעבירים את החומוס השטוף לסיר לחץ. מוסיפים את הבצל הלבן, שיני השום והסודה לשתייה. מכסים במים קרים עד גובה של 3 ס"מ מעל החומוס.

3נועלים את הסיר ומציתים אש מתחתיו. מביאים לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ומניחים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שניתן לפתוח את הסיר.

4מעבירים בעזרת כף מסננת חצי מכמות הגרגירים למיקסר עם 2 כפות מנוזל הבישול, שתי שיני שום ומיץ הלימון. נפטרים משאר שיני השום ומפרוסות הבצל. טוחנים למחית חלקה ומתבלים במלח וכמון.

5חוזרים לסיר הלחץ. מציתים להבה נמוכה וממשיכים בבישול שאר הגרגירים. מוסיפים שמן זית וטחינה גולמית ומערבבים במשך כ-5 דקות עד שהשמן והטחינה עוטפים את החומוס בצורה חלקה.

6מושחים צלחת בכמות יפה מהחומוס הטחון, ומוסיפים את הגרגירים מלמעלה. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות חמות.

>> מסעדת כולא מחכה לחיפאים. לא תבואו?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il