
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מניחים את גרגירי החומוס במסננת. שוטפים היטב במים קרים ומוציאים אבנים או לכלוכים, אם יש. 2מעבירים את החומוס השטוף לסיר לחץ. מוסיפים את הבצל הלבן, שיני השום והסודה לשתייה. מכסים במים קרים עד גובה של 3 ס"מ מעל החומוס. 3נועלים את הסיר ומציתים אש מתחתיו. מביאים לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ומניחים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שניתן לפתוח את הסיר. 4מעבירים בעזרת כף מסננת חצי מכמות הגרגירים למיקסר עם 2 כפות מנוזל הבישול, שתי שיני שום ומיץ הלימון. נפטרים משאר שיני השום ומפרוסות הבצל. טוחנים למחית חלקה ומתבלים במלח וכמון. 5חוזרים לסיר הלחץ. מציתים להבה נמוכה וממשיכים בבישול שאר הגרגירים. מוסיפים שמן זית וטחינה גולמית ומערבבים במשך כ-5 דקות עד שהשמן והטחינה עוטפים את החומוס בצורה חלקה. 6מושחים צלחת בכמות יפה מהחומוס הטחון, ומוסיפים את הגרגירים מלמעלה. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות חמות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |