אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק עגבניות אמיתי

סוף שבוע גשום עם 2 ק"ג עגבניות ומרק מושלם

|טעימא| פורסם19:14
מרק עגבניות של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4250reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 קילו עגבניות בשלות
  • צרור פטרוזיליה
  • שני תפוחי אדמה
  • בצל גדול
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • כף שמן זית
  • להגשה:
  • קרוטונים
  • שמנת חמוצה
  • בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

1חותכים את העגבניות לחצי, לרוחב (לא איפה שהחיבור לגבעול).

2מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ומחממים קלות.

3מניחים את העגבניות כשהבסיס הפתוח פונה כלפי מטה ומסדרים בקומות. נותנים לעגבניות להזיע ולהגיר נוזלים.

4כשהעגבניות רכות, הקליפה נפרדת מהן והנוזלים בחוץ, שולפים הקליפות ומערבבים.

5מוסיפים לסיר שני תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס, בצל קלוף וקצוץ, פטרוזיליה ותבלינים, מכסים במים ומרתיחים.

6אחרי כ-45 דקות, הכל רך והמים מלאים טעמים. מוציאים את הפטרוזיליה ונותנים להכל להתקרר.

7מעבירים לבלנדר את הירקות עם חלק מהנוזלים וטוחנים. אם זה יוצא סמיך מדי, מוסיפים מים מהסיר וטוחנים עד לעיסה חלק וסמיכה. למרקם חלק, מעבירים את המרק דרך מסננת.

8בהגשה: מוסיפים חתיכת בזיליקום טרי, שמנת חמוצה וקרוטונים תוצרת בית.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il