
עוגת קוקוס חגיגיתבדיוק כמו שעוגת יום הולדת צריכה להיות: עוגת שכבות גבוהה, עשירה וטעימה![]() |
המצרכים (10 מנות):לעוגת הבסיס
קרם הקוקוס
לסירופ
לציפוי ועיטור
אופן ההכנה:עוגת הבסיס: 1מחממים תנור ל – 175 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה (אם יש 3 תבניות באותו הגודל, ניתן לחסוך את חיתוך העוגה מאוחר יותר ע"י שימוש ב – 3 תבניות אפייה שונות). 2מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים. בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים יחד עם המים במהירות גבוהה למשך כדקה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומגבירים שוב למהירות גבוהה. ממשיכים להקציף עוד כ–5 דקות נוספות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מעבירים את הקצף לקערה גדולה אחרת. שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר. 3מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב (פסגות נוקשות). 4ביד אחת בוזקים בהדרגה את תערובת הקמח לתוך קערת קצף החלמונים. ביד השניה, עם מטרפה ידנית, מקפלים כל הזמן ובעדינות את הקמח לתוך הקצף (ניתן להניח את הקערה על מגבת על מנת שתישאר יציבה ולא תזוז בזמן הקיפול). כשכל הקמח נטמע לחלוטין בקצף החלמונים, בעזרת מרית מקפלים פנימה את קצף החלבונים – מתחילים עם קיפול של 1/3 מהכמות, ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הקצף. 5יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה (אם משתמשים ב–3 תבניות, מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות) ואופים כ–40-45 דקות, עד שהעוגה משחימה ונהיית קפיצית למגע (אם אופים ב–3 תבניות נפרדות, יש לאפות כל תבנית כ – 15-18 דקות). 6מצננים לחלוטין. מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית ומשחררים בעדינות את הקפיץ. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה. קרם הקוקוס 1בסיר בינוני ועל גבי להבה בינונית, מחממים 310 מ"ל חלב יחד עם 1/2 כוס סוכר. חוצים את חצי מקל וניל לאורכו ומסירים בעזרת סכין את הזרעים. מוסיפים לסיר ומוסיפים גם את התרמיל. 2במקביל, בקערית קטנה מערבבים את הקורנפלור ב 60 מ"ל חלב עד שהקורנפלור מתמוסס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה. בקערה אחרת מערבבים את החלמונים. כשתערובת החלב חמה מערבבים את הקורנפלור המומס פנימה. מבשלים תוך כדי ערבול מתמיד בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת מסמיכה מעט. 3מסירים מהאש, ומיד ותוך כדי ערבוב מתמיד של החלמונים, מעבירים בזרם דק כשליש מתכולת סיר החלב לקערת החלמונים. מעבירים את תכולת קערת החלמונים אל הסיר ומחזירים ללהבה. מבשלים תוך כדי ערבוב תמידי עם המטרפה, עד שהתערובת מתחילה לרתוח (נוצרות בועות) ועד להסמכה. מסירים מהאש ומעבירים מיד את התערובת לקערה נקייה. מוציאים את תרמיל הוניל ,מוסיפים פנימה את הקוקוס הטחון ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר, מכסים ומעבירים לקירור עד להרכבה. הסירופ בסיר קטן על להבה בינונית מחממים את המים עם הסוכר, מערבבים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים את הרום (או הברנדי) ומצננים לטמפ' החדר. להרכבה 1בעזרת סכין משוננת חותכים את העוגה בצורה אופקית ל–3 חתיכות שוות. 2בעזרת מברשת מברישים שליש אחד של העוגה ב–1/3 מכמות הסירופ (80 מ"ל). 3מורחים מעל ובצורה אחידה מחצית מכמות מקרם הקוקוס. 4מניחים מעל הקרם שכבת עוגה נוספת, מברישים שוב ב–1/3 מכמות הסירופ ומכסים שוב בחצי הנותר מהקרם. 5מכסים בשכבת העוגה השלישית, מברישים בסירופ הנותר. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך 4 שעות ועד לילה שלם. הציפוי 1בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קצפת יציבה. 2בעזרת מרית מורחים את העוגה מלמעלה ובשוליים בקצפת. 3מפזרים מעל ובשוליים קוקוס קלוי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |