מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

העוגה המושלמת ליד הקפה

לא משנה אם אתם שותים את הקפה שלכם עם חלב שיבולת, חלב פרה או אמריקנו - לעדיקוש יש מתכון מושלם לעוגה מפנקת שתלך לידו. יש שכבת אמצע עם מעט קינמון, שטרויזל חמאתי ואפילו גלייז

|mako אוכל| פורסם08:53
קופיקייק: עוגה מושלמת ליד הקפה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 180 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס סוכר חום בהיר
  • 3 ביצים L
  • 200 מ״ל שמנת חמוצה
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל

לשכבת האמצע:

  • כפית קינמון שטוחה
  • חצי כוס סוכר חום בהיר/כהה

לשטרויזל:

  • חצי כוס סוכר חום בהיר
  • רבע כוס קמח
  • כפית קינמון
  • 60 גרם חמאה רכה
  • חופן אגוזי מלך/פקאן

לגלייז:

  • כוס אבקת סוכר
  • חצי כפית קפה נמס
  • 2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2משמנים היטב תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה.

3מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם ווגיטרה חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, ומעבדים עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצים ושמנת חמוצה, ומערבבים שוב.

4מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח ווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

5מכינים את שכבת האמצע: מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון.

6מרכיבים את העוגה: יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומשטחים.

7מפזרים מעל בלילת הבצק את הסוכר והקינמון בשכבה אחידה ומעליה מניחים את מחצית הבלילה שנותרה. משטחים את הבלילה לשכבה אחידה.

8מכינים את השטרוייזל: מניחים במעבד מזון סוכר, קמח, קינמון, חמאה ואגוזים, ומעבדים לפירורים.

9מפזרים את השטרוייזל מעל בלילת הבצק ומכניסים לאפייה ל-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

10מכינים את הגלייז: מערבבים את כל המצרכים בקערה.

11מוציאים את העוגה מאפייה, מצננים ומגישים (עם או בלי הגלייז - מה שרוצים).

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il