
העוגה המושלמת ליד הקפהלא משנה אם אתם שותים את הקפה שלכם עם חלב שיבולת, חלב פרה או אמריקנו - לעדיקוש יש מתכון מושלם לעוגה מפנקת שתלך לידו. יש שכבת אמצע עם מעט קינמון, שטרויזל חמאתי ואפילו גלייז![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
לשכבת האמצע:
לשטרויזל:
לגלייז:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-175 מעלות. 2משמנים היטב תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה. 3מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם ווגיטרה חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, ומעבדים עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצים ושמנת חמוצה, ומערבבים שוב. 4מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח ווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה. 5מכינים את שכבת האמצע: מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון. 6מרכיבים את העוגה: יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומשטחים. 7מפזרים מעל בלילת הבצק את הסוכר והקינמון בשכבה אחידה ומעליה מניחים את מחצית הבלילה שנותרה. משטחים את הבלילה לשכבה אחידה. 8מכינים את השטרוייזל: מניחים במעבד מזון סוכר, קמח, קינמון, חמאה ואגוזים, ומעבדים לפירורים. 9מפזרים את השטרוייזל מעל בלילת הבצק ומכניסים לאפייה ל-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. 10מכינים את הגלייז: מערבבים את כל המצרכים בקערה. 11מוציאים את העוגה מאפייה, מצננים ומגישים (עם או בלי הגלייז - מה שרוצים). לבלוג של עדי -עדיקוש בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |