אוכל
אוכל
חגים

אוזני המן ללא סוכר

מתכון למאכל הפורימי המפורסם שלא מתפשר על פריכות הבצק או מתיקות המילוי

|קפה גרג| פורסם12:11
אוזני המן ללא סוכר (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:3.821reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

  • 2 כוסות תחליף סוכר "כמו סוכר"

  • 2 ורבע חבילות חמאה (200 גרם)
  • 4-5 חלמוני ביצה
  • 4.5 כוסות קמח
  • חצי כוס חלב
  • שקית אבקת אפייה

למילוי

  • חצי כוס תחליף סוכר

  • רבע כפית גרדת לימון
  • 200 גרם פרג
  • 40 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את אבקת הסוכר והחמאה.

2מוסיפים חלמון בצורה איטית ואחריו את החלב.

3מערבבים קמח ואבקת אפיה ומוסיפים בפעם אחת. מערבבים עד לקבלת הבצק, אך לא יותר מזה.

4עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה, לפחות שעתיים.

5בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים חלב עם תחליף סוכר, מוסיפים גרדת לימון ופרג ומרתיחים שוב. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה ומקררים.

6מחממים תנור ל-160 מעלות.

7מרדדים לעובי של 2 מ"מ וחורצים בעזרת מקל או כוס.

8שמים מילוי באמצע וסוגרים לצורת משולש.

9אופים בתנור שחומם מראש, עד לקבלת צבע זהוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>>> כל המתכונים לאוזני המן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il