
המצרכים (30 מנות):
למלית:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח והשקדים הטחונים לתוך קערה ומוסיפים את המלח. 2בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון). מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 3עוצרים את המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח והשקדים הטחונים. לשים בידיים מעט מאוד, רק עד שכל המרכיבים מתאחדים לכדי בצק. 4משטחים את הבצק לצורה של מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של מינימום שעה. 5בזמן שהבצק נח מכינים את המלית: מערבבים את ממרח השוקולד והעוגיות בקערה, ומעבירים למקרר. 6מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ. 7קורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול או כוס הפוכה, מורחים מים על הבצק עם מברשת, ומניחים כפית מהמלית במרכז העיגול. מרימים את הפאה הרחוקה עד לקו המלית, בעזרת האגודלים מרימים את שתי הפאות הנוספות למרכז ומהדקים את חיבורי הפאות עד שנוצר משולש. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 8אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-10-12 דקות, עד להזהבה. אחרי שאוזני ההמן מצטננות, אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר. * המתכון באדיבות אורי שפט ממאפיית לחמים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |