אוכל
אוכל
חגים

אוזני המן במילוי פרג וצימוקים

המתכון המנצח של מאפיית לחמים. עשו זאת בעצמכם

|מאפיית לחמים| פורסם12:48
אזני המן לחמים
Rating:4.7107reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (40 מנות):

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים
  • 275 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • כפית אבקת אפייה

למלית:

  • כוס וחצי חלב
  • 300 גרם פרג טרי טחון
  • כוס סוכר
  • 50 גרם צימוקים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)
  • 3 כפות ריבה / דבש
  • קליפה מגוררת מלימון שלם

למשיחה:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1הכנת הבצק:מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.

2בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).

3מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.

5לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.

6משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.

7בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית:בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.

8מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.

9מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה .

10מקררים את המלית בכלי.

11מחממים תנור ל-180 מעלות.

12מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.

13מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.

14סוגרים לצורת אוזן המן.

15מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.

16מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

מתכוני אוזני המן נוספים:

>> מתכון: אוזני המן של קפה גרג

>> מתכון: אוזני המן במילוי חלבה של קונדיטוריית בן עמי

>> מתכון: אוזני המן עם תמרים של רולדין

>> מתכון: אוזני המן עם פרג של אידלסון 10

>> מתכון: אוזני המן עם שקדים וצימוקים

>> מתכון: אוזני המן במילוי רחת לוקום

>>> כל המתכונים לאוזני המן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il