
המצרכים (40 מנות):לבצק:
למלית:
למשיחה:
אופן ההכנה:1הכנת הבצק:מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת. 2בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון). 3מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה. 4עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים. 5לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד. 6משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה. 7בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית:בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות. 8מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים. 9מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה . 10מקררים את המלית בכלי. 11מחממים תנור ל-180 מעלות. 12מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר. 13מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק. 14סוגרים לצורת אוזן המן. 15מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת. 16מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מתכוני אוזני המן נוספים: >> מתכון: אוזני המן של קפה גרג >> מתכון: אוזני המן במילוי חלבה של קונדיטוריית בן עמי >> מתכון: אוזני המן עם תמרים של רולדין >> מתכון: אוזני המן עם פרג של אידלסון 10 >> מתכון: אוזני המן עם שקדים וצימוקים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |