אוכל
אוכל
חגים

עוגת דבש לחה עם משמש

שילוב מתוק במיוחד של דבש ומשמשים בעוגה פשוטה, רכה וחגיגית

|יד מרדכי| פורסם12:16
עוגת דבש עם משמש (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:2.54reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • תבנית עגולה מספר 26

לעוגה

  • 1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים

  • 4 ביצים
  • 4 כפות סוכר חום
  • 2\1 כוס שמן זית לתיבול מעודן
  • 4 כפות מעדן משמש 100% פרי
  • 4\3 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2\1 כפית סודה לשתיה + 3 כוסות קמח מנופים יחד
  • 2\1 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק

לסירופ

  • 2 כפות מעדן משמש 100% פרי

  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1משמנים ומקמחים היטב תבנית אפייה.

2מחממים תנור ל-175 מעלות.

3מערבבים יחד את מעדן המשמש ו-3/4 כוס מים ומוסיפים כפית תמצית וניל. 4. בקערה גדולה נפרדת מקציפים ביצים, מוסיפים סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח, קל ובהיר.

5מוסיפים שמן בזילוף עדין ואחריו את הדבש, וכשזה נספג מזלפים את המים עם מעדן המשמש ותמצית הווניל.

6עוברים למהירות נמוכה, מוסיפים בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ומקציפים רק עד שהכל אחיד.

7מעבירים לתבנית ואופים למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש. בודקים ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה וכשיוצא נקי- מכבים ומוציאים.

8אחרי 10 דקות משחררים את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.

9להכנת הסירופ מבשלים על אש קטנה את מעדן המשמש והמים ומסננים.

10מזלפים מעל העוגה באחידות את הסירופ ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il