אוכל
אוכל
חגים

מרק עוף עם קניידלך

המרק המסורתי לפסח

|מועדון ארוחת הערב| פורסם17:59
מרק עוף עם קניידלך
Rating:4.373reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

למרק

  • עוף שלם

  • 2 גזרים, קלופים וחצויים
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
  • צרור גבעולי שמיר ופטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור

קניידלך

  • 4 ביצים

  • 4 כפות שמן
  • 8 כפות מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור
  • 7 כפות גדושות קמח מצה

אופן ההכנה:

1שוטפים את העוף במים קרים, שמים בסיר, מוסיפים כליטר מים ומביאים לרתיחה.

2מחליפים את המים, שוטפים את הסיר ומתחילים את הבישול מחדש. מוסיפים את הירקות, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר.

3מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה.

4לקראת סוף הבישול מוציאים את השמיר והפטרוזיליה שבושלו ומחליפים אותם בחצאי הצרורות שעדיין לא בושלו.

5מסננים.

מכינים את הקניידלך:

1טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף.

2מוסיפים את המים בהדרגה תוך טריפה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

3מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ורכה.

4מניחים בצד ל-15 דקות.

5מרתיחים מים בסיר. מכינים בצד קערה עם מים רותחים, טובלים בתוכה כף, לוקחים בעזרתה מהבלילה ומחליקים לסיר. כך עד תום הבלילה.

6מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il