1שמים בקערה עמוקה את הקמח, מפזרים סביב את השמרים, צרים גומה במרכז ולתוכה מוסיפים את המלח והסוכר. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים תוך כדי תנועות נמרצות עד לקבלת עיסה דלילה מעט.
2מכסים ומניחים לתערובת הבצק לתפוח כשעה וחצי.
3מחממים את השמן לטיגון בסיר עמוק. נוטלים בכף גדולה מתערובת הבצק. בכף נוספת מטילים את מנת התערובת לתוך השמן החם. מטגנים היטב את הבצקניות משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
4מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר בינוני ומבשלים על להבה בינוני כ-25-30 דקות. מצננים מעט.
5טובלים את הסופגניות בסירופ החם מספר שניות ומוציאים על מגש הגשה.
>> לכל מתכוני הסופגניות