אוכל
אוכל
חגים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגה חגיגית ויפהפיה עם מלית נימוחה וקטיפתית וציפוי אוכמניות מתקתק

|mako| פורסם13:40
עוגת גבינה עם אוכמניות (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.198reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ

  • 1 פרוסה טורט ספוג אפוי, בעובי 1 ס"מ

למלית

  • 2 חלמונים + 1 חלבון

  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כפית אבקת ג'לטין
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר, בנוסף
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 250 גרם גבינה לבנה 9% שומן

לציפוי

  • 250 גרם מחית אוכמניות

אופן ההכנה:

1מקציפים את החלמונים עם החלבון ו-1/4 כוס סוכר במשך 5 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

2מפזרים ג'לטין על פני חלב בקערית, ומניחים ל-2 דקות. מחממים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 10-15 שניות, עד לקבלת תערובת חלקה.

3מוסיפים את הג'לטין לקצף הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.

4בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר וכף אינסטנט וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה תוך כדי הקצפה איטית, ומקפלים פנימה את תערובת הביצים.

5מניחים את בסיס הטורט בתבנית ויוצקים מעל את המלית. מעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים ומורחים את מחית האוכמניות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il