אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

מתכון לעולש בר / עלת

מתכון מיוחד היישר מהמטבח הערבי

|גלריית המומחים| פורסם18:24
אנדיב (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מאת: השף חוסאם עבאס, ממסעדת אל בבור בוועדי ערה

המצרכים (4 מנות):

  • קילו עלת
  • 2בצלים גדולים קצוצים לרצועות
  • חצי כוס שמן זית
  • שני לימונים
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

מביאים את המים עד לרתיחה חזקה. קוצצים את העלת לחתיכות גדולות ושוטפים אותם מתחת לברז מסננים את העלת ומוסיפים אותם למים הרותחים כ- 5דקות. מוצאים מן המים ומסננים אותם ומועכים אותם בידיים עד שלא נשאר טיפת מים מניחים את שמן הזית במחבת או בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שישחים. מוסיפים את העלת, מערבבים ביחד כ- 5 דקות ומוסיפים את המלח לפני שמורידים. מורידים מן האש ומוזגים אותו לצלחות. חותכים את הלימונים כל לימון ל- 4 פלחים ואוכלים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il