
קיצ'רי – אורז עם עדשים כתומות ושוםקיצ'רי הוא הגרסה העיראקית לתבשיל של אורז ועדשים, ולמרות שהיה אפשר לחשוב שיזכיר מאוד את המג'דרה המוכרת יותר, מדובר במנה אחרת לגמרי. כשמחפשים מנה צמחונית שהיא גם משביעה וגם מזינה - קיצ'רי הוא תשובה טובה![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לטיגון בסיום:
אופן ההכנה:1מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד הזהבה. עוד מתכונים מומלצים לתשעת הימים 2מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב עד שהתבלינים נפתחים בשמן. 3מוסיפים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. בינתיים שוטפים היטב את העדשים והאורז ומסננים. 4כשהמים רותחים מוסיפים את האורז והעדשים לסיר, מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת למכסה לסגירה הרמטית, אבל לא חובה). 5פותחים את הסיר, מערבבים בעדינות במזלג, מכסים שוב ומבשלים על להבה נמוכה עוד 10 דקות. 6כ-5 דקות לפני סוף הבישול מחממים במחבת קטנה את השמן ומוסיפים את הכמון והשום. מטגנים עד להזהבה (זהירות לא לשרוף את השום). 7שופכים את התערובת על האורז, מערבבים היטב, מכבים את האש ומניחים למנה לנוח כמה דקות לפני ההגשה. קיצ'רי. לא רק לתשעת הימים|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |