אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט בקר וברוקולי

סלט בקר וברוקולי בהשראה סינית

|מועצת הבקר והחלב| פורסם13:12
ברוקולי מאודה (צילום: SXC)
צילום: SXC

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

סלט בהשראת המטבח הסיני, אבל הולך טוב גם עם לחם וכוס בירה.
ארוחה קיצית.

המצרכים (4 מנות):

  • 300 גרם בשר קר צלוי או מבושל,
  • חתוך לקוביות קטנות או קצוץ
  • 500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים
  • 100 גרם אגוזי קאשיו קלויים

לרוטב

  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ טבעי (או חומץ אורז)
  • ½ כפית זנגוויל טרי, כתוש
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל חריף יבש, כתוש

אופן ההכנה:

1ממלאים סיר (לא מאלומיניום) במים, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה. מכינים לצידו קערת מי קרח.

2חולטים את הברוקולי במשך 3-4 דקות, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח.

3מערבבים את חומרי הרוטב.

4מסננים שוב את הברוקולי ומערבבים עם הבשר והרוטב. משהים כחצי שעה. מפזרים למעלה את אגוזי הקאשיו ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il