אוכל
אוכל
דגים

פילה מושט בתבשיל עגבניות תמר ופול ירוק

פילה דג עסיסי ברוטב עגבניות ארומטי - מנה חגיגית לכבוד ראש השנה

|המלון הסקוטי| פורסם09:25
פילה דג עם עגבניות (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:58reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 5 יחידות פילה מושט

  • 12 בצלי שאלוט קלופים וחתוכים לרבעים
  • 150 מ"ל שמן זית
  • 6 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 12 עגבניות תמר
  • מלח
  • כף שטוחה של כורכום
  • כף שטוחה של כמון
  • כף שטוחה פפריקה מרוקאית בשמן
  • 200 גרם פול ירוק קלוף
  • ציר דגים/מים

אופן ההכנה:

1חולטים את העגבניות במים רותחים 35 שניות, מקלפים וחותכים לרבעים.

2מטגנים את בצלי השאלוט בסיר עם מעט שמן זית עד לצבע זהוב/חום.

3מוספים לסיר את השום והעגבניות וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מוסיפים ציר/מים עד כיסוי.

4מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.

5לקראת ההגשה מוסיפים את הפול הירוק ואת פילה הדג לעוד 8 דקות.

6ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה וצ'ילי חריף.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il