
סלמון ברוטב אדום ולימון כבושכל אחד בטוח שהדג האדום של אמא שלו הוא הכי טעים, אז קיבצנו את הטוב מכל האמהות במתכון מנצח אחד![]() צילום: אלקנה ביטון |
המצרכים (4 מנות):
תבלינים
אופן ההכנה:1חותכים את הגמבות לרצועות ואת העגבניות לפרוסות בעובי ס"מ. מקלפים את השום וקוצצים את הכוסברה. 2מערבבים את כל התבלינים בקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, עד שמתקבלת משחה הומוגנית ודי נוזלית. 3שוטפים את הדג, ומסירים את העור, אם יש. 4מפזרים בסיר נמוך ורחב (סוטאז') את רצועות הגמבה, העגבניות ושיני השום השלמות, ומוסיפים את הלימונים. מסדרים את הדגים וביניהם את הפלפלים החריפים, עד לכיסוי מלא של התחתית. 5יוצקים פנימה את תערובת התבלינים והשמן שהכנו מראש, ומוסיפים מים פושרים עד גובה התבשיל. 6מבשלים על אש בינונית-גבוהה ללא מכסה, עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים את הכוסברה. חשוב מאוד: אסור לערבב עם כף, אלא רק להרים את הסיר בזווית כך שהנוזלים יתפזרו. 7מבשלים כ-20 דקות, מורידים את החום ובודקים שהנוזלים הצטמצמו לרוטב סמיך וטעים. אם לא נשארו מספיק נוזלים – מוסיפים מעט מים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |