אוכל
אוכל
מדור דל קלוריות

חביתה עם הפתעות (פריטטה)

פריטטה עשירה שאפשר לגוון במיליון דרכים טעימות. חביתה עם בצל, תפוחי אדמה, תירס, גבינות וכל מה שתירצו בעצם. תראו לנו את הילד שיגיד לזה לא!

פריטטה עם הפתעות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.751reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

עוד פעם חביתה עם לחם וסלט לארוחת ערב? תודו שגם לכם זה לפעמים נמאס. התשובה היא פריטטה - מנה שהיא למעשה חביתה משודרגת, אבל נותנת תחושה לגמרי אחרת. המילה "פריטטה" מרתיעה אתכם? אין סיבה. כל חביתה עם תפוחי אדמה או עם תירס היא למעשה פריטטה, כך שאין מה לפחד. אז במה אפשר לשדרג?

ירקות טרייםלמיניהם: פלפלים טריים או עגבניות, למשל, יכולים להחמיא מאוד לחביתה.

ירקות אפויים, מבושלים או חלוטים:אפשר לשבץ בפריטטה תפוחי אדמה ובטטות מוכנים לאכילה, ברוקולי, כרובית או ירקות עליים כמו תרד או מנגולד.

עשבי תבלין:כמעט כל עשב תיבול יתקבל טוב בפריטטה.

מוצרי חלב:אפשר להוסיף גבינות רכות (בכמות קטנה, שלא ירככו את הפריטטה יתר על המידה), וגם גבינת פטה, בולגרית או מעט גבינה צהובה.

אצות:אצות ווקאמה משתלבות היטב בחביתה. פשוט משרים אותן במים, מסננים, קוצצים במידת הצורך ומוסיפים. זה מוסיף המון טעם וערכים תזונתיים.

ועוד הפתעות:זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, טחינה או ממרח שקדים, לבבות ארטישוק, כפית פסטו, שום קונפי וכל הברקה אחרת שעולה לכם לראש.

זו הגרסא שלנו:

המצרכים :

  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 1 כרשה קטנה, פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 4 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים או לשמיניות
  • 2-3 ביצים
  • 3-4 עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות קטנות ושוות בגודלן. שמים בסיר קטן עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-8 דקות, עד שמתרכך, אבל לא יותר מדי. מסננים.

2במחבת בינונית מחממים מעט שמן זית. מטגנים את הכרשה, לאחר שתי דקות מוסיפים את הבצל, ולאחר 3-4 דקות נוספות, כשהבצל מתרכך, מוסיפים את תפוחי האדמה ועגבניות השרי. מטגנים במשך 3-4 דקות.

3טורפים בקערית קטנה את הביצים ועלי הבזיליקום הקצוצים, מוסיפים מלח ופלפל ומוזגים מעל התערובת שבמחבת.

4כשהחלק התחתון של הפריטטה מתייצב, מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ל-5-10 דקות, עד שהביצה יציבה ועשויה לחלוטין. אפשרות נוספת היא להפוך בזהירות או באמצעות צלחת את הפריטטה לצד השני, ולטגן במחבת עד להשחמה.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il