1 מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג, החלב והסוכר לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה וקליפת לימון ומקציפים רק עד שהן נטמעות.
2 מערבבים בצלחת עמוקה חצי כוס חלב ותמצית וניל. טובלים ביסקוויט בחלב (טבילה מהירה וקצרה) ומניחים בתבנית מלבנית של 30X18 ס"מ. יוצרים כך שכבת ביסקוויטים.
3 מורחים בעדינות מחצית מהקרם על הביסקוויטים. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים. מורחים את שאר הקרם ומכסים בשכבת ביסקוויטים שלישית.
4 ממסים במיקרוגל שוקולד ושמנת לציפוי, חצי דקה בכל פעם, ומערבבים. ממשיכים עד שכל השוקולד נמס והתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את הציפוי על העוגה. מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.
** הערת מערכת: במתכון המקורי מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם. רוב מי שניסו את המתכון עשו כך, וקיבלו תוצאה מעולה - אבל יש הטוענים שהקצפה של כל המרכיבים ביחד מניבה תוצאה דלילה מדי. לכן שינינו את אופן ההכנה כך שקודם מקציפים את השמנת עם החלב, הסוכר והאינסטנט פודינג, ורק אז מוסיפים את הגבינה הלבנה. מי שהקציף הכל יחד והצליח - מוזמן להמשיך לנהוג כך.
כיף להכין עוגה! | צילום:
אסתי רותם, mako אוכל
שאלות תשובות
האם קליפת הלימון המגוררת הכרחית למתכון?
לא. חלק ממכיני המתכון חושבים שהיא מוסיפה המון, אבל אחרים חושבים שהיא דווקא גורעת. אנחנו מעדיפים את עוגת הביסקוויטים עם גרידת הלימון, אבל זה ממש לא מחייב. אפשר גם כמובן להוסיף כמות קטנה יותר.
האם אפשר להקפיא את עוגת הביסקוויטים?
לא מומלץ.