1 מערבבים את החומרים היבשים בקערה - הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
2 בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצה עם החמאה המומסת (והמצוננת מעט) וכוס חלב.
מתכונים לראש השנה
כך מקבלים פנקייקס עגולים: יוצקים את הבלילה מקצה הכף | צילום:
עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
בועיות - זמן להפוך | צילום:
עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
3 יוצקים את החומרים הרטובים אל תערובת הקמח ומערבבים עם כף עץ, רק עד שהחומרים מתאחדים. לא מתרגשים מגושים. אם אתם רוצים בלילה נוזלית יותר, מוסיפים חלק או את כל רבע כוס החלב הנותרת.
4 מחממים מחבת גדולה. משמנים אותה עם מעט חמאה או ספריי שמן בטעם חמאה ומנמיכים את האש לבינונית.
הכי פשוט, הכי טעים | צילום:
עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
5 יוצקים בלילה למחבת (בכמות ובגודל הרצויים לכם) ומטגנים כ-2 דקות עד שנוצרות בועיות אוויר על הצד העליון של הפנקייקס והצד התחתון שלהם משחים. הופכים, מטגנים עוד כדקה ומוצאים לצלחת. ממשיכים כך, עד שהבלילה מסתיימת.
6 מגישים מיד עם סירופ מייפל, דבש, סילאן, סירופ שוקולד, חמאה, חמאת בוטנים ועוד.
** אפשר להוסיף תמצית וניל.
שאלות תשובות
האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
כן, אבל כדאי להגדיל קצת את כמות הנוזלים כדי שלא יצא יבש.
אפשר להחליף את החלב בחלב סויה?
כן, סויה, שקדים, שיבולת שועל, ואפילו במים או במיץ תפוזים.
איך מכינים גרסה טבעונית?
ממירים את החלב בחלב צמחי ובמקום ביצה מוסיפים בננה מעוכה או רסק תפוחים.
התערובת יצאה לי סמיכה מדי, מה לעשות?
להוסיף מעט נוזלים, לערבב ולהמשיך בהכנה.