1 מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר תוך כדי בחישה, עד שהחמאה והסוכר נמסים. מוסיפים קקאו, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש, מוסיפים תמצית וניל או רום ומערבבים.
2 יוצקים את התערובת החמה על שני סוגי השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים.
3 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד להתייצבות התערובת.
4 יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ, ומגלגלים בקוקוס או בסוכריות צבעוניות.
** כדורי שוקולד נשמרים בכלי אטום במקרר עד שבוע, או עד חודש במקפיא.
כדורי שוקולד של מיקי שמו | צילום:
מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
** המתכון פורסם לראשונה בנובמבר 2009
שאלות תשובות
במה אפשר להחליף את החמאה?
כל תחליף חמאה, כמו מחמאה או נטורינה.
איך הופכים לפרווה?
את החמאה ממירים בתחליף חמאה, את החלב בחלב צמחי ואת שוקולד החלב בשוקולד מריר פרווה.
אפשר להשתמש רק בסוג אחד של שוקולד? רק מריר או רק חלב?
כן. שימו לב רק שגרסה עם שוקולד חלב בלבד עלולה לצאת מתוקה מדי, אז במקרה כזה הפחיתו מעט מכמות הסוכר.
אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?
אפשר, אבל אז צריך להפחית סוכר, כי שוקולית (בניגוד לקקאו) היא ממותקת.
חייבים תמצית וניל?
לא.