1 מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב סטטי).
2 מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, חמאה, סוכר ואבקת אפייה ומעבדים עד לקבלת פירורים.
3 מוציאים כוס פירורים ושומרים בצד, וממשיכים לעבד את הבצק עד לקבלת בצק רך.
4 מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
עוגה בחושה ריבה ופירורים | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
מוסיפים שמנת חמוצה, שקדים טחונים ומלח וממשיכים לערבב עד קבלת בלילה אחידה.
5 מרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל 35X25 ס"מ ויוצקים את הבלילה.
6 משטחים את הבלילה לשכבה אחידה ומניחים מעליה בזהירות את הריבה. משטחים את הריבה בעדינות בעזרת גב של כף או פלטה קטנה ומפזרים מעל כל שטח בלילת העוגה.
7 מפזרים מעל הריבה את כל הפירורים ששמרנו בצד.
8 מכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים והשכבה העליונה זהובה.
9 מצננים לפחות כשעה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
עוגת ריבה ופירורים. טעימה ויפה | צילום:
עדי קלינגהופר, mako אוכל
לבלוג של עדיקוש
לעמוד האינסטגרם המהמם שלה
בתיאבון!