
המצרכים (8 מנות):לפחזניות:
לקרם הגבינה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 שמים בסיר את החלב, החמאה, המלח והסוכר, ומרתיחים.
שמים בסיר חלב, חמאה, מלח וסוכר ומרתיחים | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
3 שמים בקערה את קמח המצה והקורנפלור. 4 כשהתערובת בסיר רותחת, מוסיפים לה את המרכיבים היבשים, ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק.
כשהתערובת בסיר רותחת מוסיפים לה את היבשים ומערבבים עם כף עץ | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
5 ממשיכים לבשל את הבצק כ-2 דקות ומעבירים לקערה. מקררים מעט בטמפרטורת חדר. 6 מוסיפים את הביצים אחת אחת (אפשר עם כף עץ או במיקסר עם וו גיטרה), ובכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה.
בכל פעם שביצה נטמעת מוסיפים את הבאה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
7 יוצרים את הפחזניות: מכניסים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את הבצק על נייר אפייה (חשוב מאוד לשמור על רווחים).
מזלפים את הפחזניות על נייר אפייה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
8 מכניסים את התבנית עם הפחזניות לתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות, ואופים כ-30 דקות בלי לפתוח את התנור. 9 מיד עם הוצאת הפחזניות הופכים אותן ועושים חור עם סכין בתחתית כדי שיתייבשו. 10 מכינים את קרם הגבינה: מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה מדי, ומכניסים לשק זילוף עם צנתר קטן.
מקציפים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם יציב | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
ממלאים את הפחזניות | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
11 ממלאים את הפחזניות דרך החור שיצרתם עם הסכין. לפני הגשה ניתם לקשט עם שוקולד מומס או אבקת סוכר. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו עוגת מוס קפה >> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין
|